Campus virtual: primers passos


Aquest apartat de l’ajuda va dirigit a les persones que s’inicien en l’ús del campus virtual de la UdL. A nivell molt bàsic es pretén donar un seguit d’indicacions sobre l’organització del campus:

 

Accés al campus virtual

Per accedir al campus virtual necessiteu un nom d’usuari i una contrasenya. Per obtenir aquestes dades consulteu aquest enllaç. D’altra banda, si heu oblidat la vostra contrasenya aquí us donem indicacions per canviar-la, i si no recordeu el vostre nom d’usuari seguiu aquests passos per recuperar-lo.

Aneu a la pàgina https://cv.udl.cat i introduïu el vostre identificador d’usuari i contrasenya al formulari de la dreta de la pàgina i tot seguit feu clic al botó “Entra”:

accesCV_ca

Com s’organitza la pàgina del campus virtual

Un cop us heu autenticat al campus virtual us apareix una finestra que correspon al vostre espai de treball personal. La part principal de la finestra l’ocupa l’eina que estem usant dins d’aquest espai. La figura mostra que dins la finestra trobem indicacions d’on som, barres per accedir a les altres eines de l’espai o altres espais dels quals sou membre i també com obtenir ajuda específica:

organitzaCV_ca

Espais i eines, què són i per a què serveixen

Com a  usuari podreu veure un o més espais que seran les unitats principals de treball dins el campus virtual. Podeu localitzar els vostres espais a partir de 3 ubicacions diferents dins la pàgina del campus:

espaisCV_ca

  1. A la barra d’espais trobeu tots els espais on sou membre, si no hi caben feu clic al botó “Més espais”
  2. En segon lloc també podeu veure tots els espais on sou membre a l’eina “Configuració d’espais” ubicada al vostre espai personal.
  3. Per facilitar l’accés als vostres espais de tipus assignatura, quan entreu al campus, al vostre espai de treball personal veureu una llista amb accessos directes a les assignatures del curs actual.

D’altra banda, quan entreu dins d’un espai podreu veure quines eines hi té associades a la barra d’eines de l’esquerra. La figura següent mostra l’aspecte general d’una eina qualsevol:

einaCV_ca

Més informació sobre les eines d’un espai aquí.

Què puc personalitzar del campus virtual?

Diverses característiques del campus virtual es poden adaptar a les vostres necessitats. Per fer-ho cal que accediu a l’eina Preferències del “El meu espai de treball”. Podeu configurar aquests aspectes:

  • Els espais voleu que apareguin a la barra de menú superior. Visiteu la guia breu Configura’t la barra d’espais del campus per saber com fer-ho.
  • L’idioma en què voleu veure el campus virtual. Per saber com fer-ho visiteu la guia breu Com canviar l’idioma del campus virtual.
  • Diverses eines del campus virtual envien notificacions al vostre correu electrònic (per exemple, quan s’ha introduït un avís nou en un espai del qual sou participant). Podeu personalitzar quines notificacions i amb quina freqüència les voleu rebre.
  • El fus horari on voleu situar-vos.

On puc cercar més ajuda?

  •  Al centre d’ajuda del campus virtual trobareu ajuda general, guies breus i les consultes més habituals.
  • Un cop us trobeu dins de qualsevol eina del campus virtual podeu trobar informació concreta d’aquella eina si feu clic a la icona en forma d’interrogant visible a la part superior dreta.
  • Si tot i això no resol els vostres dubtes o inquietuds, podeu posar-vos en contacte amb el servei d’ajuda i suport  del campus virtual.